2016 autonomní limuzína od Bentley s interiérem vyrobeným pomocí 3D tisku

Pridané: 24.3.2016 10:04.56 Počet zobrazení: 4011

24 Marec 2016

Bentley je britská firma, která má na svědomí luxusní auta. Ani taková klasická společnost ale nemůže zaostávat ve věcech nejnovějších technologií. A tak plánuje rovnou autonomní limuzínu s doplňky vyrobenými 3D tiskem.

2016 autonomní limuzína od Bentley s interiérem vyrobeným pomocí 3D tisku

Bentley a luxus jdou rozhodně ruku v ruce. A luxus musí jít s dobou. S touto myšlenkou firma představila svůj plán na autonomní limuzíny, které by se měly stát realitou v roce 2036. Pro výrobu interiérů těchto luxusních kousků se bude používat technologie 3D tisku. Aby se dojem ještě podtrhl, na stolku uvnitř vozidla bude k dispozici například holografický sluha.

Zní to sice možná jako sci-fi, ale koneckonců, proč by to za několik let nemohla být skutečně pravda? Odvětví autonomních aut i technologie 3D tisku postupují v těchto dnech rychle kupředu. Sám Stefan Sielaff, hlavní konstruktér Bentley, věří, že technologie 3D tisku by mohla být jednou z klíčových technologií v budoucnosti Bentley.

A jak přesně bude limuzína budoucnosti vypadat? Uvnitř to bude plné luxusu. Naproti sobě budou umístěna dvě sedadla, která budou připomínat spíš luxusní pohovky a mezi nimi bude stát stolek, uprostřed něhož bude holograficky promítán asistent. A i když se tak sedadlo možná bude tvářit, uvnitř nenaleznete ani kousek tradiční kůže.

Zajímavě zní především ten fakt, že nic nebude kožené, i když byste to na první pohled neřekli. Bentley plánuje zásadní posun k syntetické kůži, aby společnost vyhověla i zákazníkům s například veganským životním stylem nebo lidem, kteří pravou kůži nechtějí používat. Kamenné nebo dřevěné prvky však zůstanou nadále klasikou.


ww


3D tisk se bude používat právě na příslušenství v interiéru a díky této technologii bude možné dosáhnou věcí, které nebyly dříve reálné. Technologie 3D tisku podle Sielaffa umožní vyřešit některé problémy s výrobou. Prohlásil: "3D tisk je fascinující, protože řeší naše problémy ve výrobě. Můžeme vytvořit detailnější a složitější komponenty, které jsme v minulosti nebyli schopni vyrobit pomocí frézování či odlévání. Ale pomocí 3D tisku to je možné."

Dále bude technologie 3D tisku přinášet i jiné výhody. Podle Sielaffa se v budoucnu bude takto dát auto přizpůsobit přímo požadavkům a vkusu zákazníka, limuzína může být spíš sportovní, nebo naopak více elegantní. Nic nebude omezovat sériová výroba.

Tyto inovace se však budou týkat čistě interiéru, Bentley nechce ani slyšet o tom, že by takto vyráběl i zbytek auta a bude se dál držet tradice. Zdá se tak, že se společnost snaží najít rovnováhu mezi klasikou a nejnovějšími technologiemi. Uvidíme, jestli se to vydaří.

Zdroj: 3ders.org

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie