Nové procesory Intel v roce 2016

Pridané: 21.3.2016 21:46.18 Počet zobrazení: 4540

21 Marec 2016

Intel plánuje vydat šestou generaci procesorů Core založené na architektuře Skylake. Nové procesory, které nahradí procesory Broadwell, přijdou koncem letošního roku.

Nové procesory Intel v roce 2016

ii

Procesory pro stolní počítače, notebooky a konvertibilní počítače přijdou koncem roku 2015. Půjde o šestou generaci procesorů Intel Core.

Rovněž na poli procesorů pro tablety a nízkonapěťové notebooky a počítače se chystají u Atomů novinky. Současné procesory Cherry Trail nahradí procesory Atom Willow Trail. A aby nebylo těch kódových označení málo nahradí Intel letos procesory Braswell čipy Apollo Lake.

Současné procesory Braswell vychází ze stejné architektury jako procesory Atom, ale nabízí vyšší takty a výkon s vyšší spotřebou. Také procesory Apollo Lake budou založeny na stejné architektuře jako plánované procesory Atom Willo Trail s názvem Goldmont. Procesory Apollo Lake budou vyráběné 14 nm výrobním procesem a bude obsahovat integrovaný grafický čip založený na grafikách Skylake. Nové procesory budou podporovat 4K displeje, úložiště eMMC 5.0 a USB-C porty.

Procesory Apollo Lake začne Intel vyrábět v červnu a v zařízeních by se měly objevit na podzim 2016.

Zdroj: liliputing.com

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie